آیا تومورهای مغزی قابل درمان هستند

با پیشرفت­هایی که تا کنون صورت گرفته است برای بیش از 50% تومورهای مغزی، جراحی می­تواند درمان قطعی و دائمی باشد و در سایر موارد جراحی تومور مغزی می­تواند باعث تشخیص قطعی و بهبود کیفیت زندگی و طول عمر شود.


برای پاسخ به این سوال باید به دو سؤال دیگر پاسخ داده شود:

1) هدف از درمان چیست؟ آیا منظور درمان قطعی و همیشگی بیمار است یا منظور درمان کمکی وموقت است.
2) وقتی از تومورهای مغزی حرف می­زنیم منظور ما کدام نوع از تومور­ها است ؟ تومور مغزی خوش­خیم یا تومور مغزی بدخیم.

در مجموع و با توجه به دو نکته فوق می­توان به سؤال اصلی یعنی آیا تومورهای مغزی قابل درمان هستند به این صورت پاسخ دارد:
الف) در تومورهای خوش­خیم مغزی بویژه از نوع نفتر یوما، درمان قطعی و دائمی با جراحی مغز امکان­پذیر است که توسط جراح مغز و اعصاب انجام میشود. یعنی این امکان وجود دارد که در تومور مننژیوم درمان تومور مغزیمغزی، ضایعه به تومور کامل خارج شود به نحوی که هیچ وقت عود نکند.
در سایر تومورهای خوش­خیم مغزی از جمله استروسیتوم خوش­خیم (گرید I و II) جراحی اگرچه معمولاً درمان قطعی و دائمی نمی­باشد اما می­تواند بین 7 تا 10 سال به عمر بیمار اضافه کند. علاوه بر این درمان جراحی تومور مغزی  می­تواند باعث بهبود کیفیت زندگی از جهت کنترل تشنج و جلوگیری از ضعف  پا  از بین رفتن حافظه شود.
ب) جراحی در تومورهای هیپوفیز هم می­تواند باعث درمان قطعی و بهبود دائمی می­شود.
ج) جراحی در تومورهای بدخیم مغزی از جمله آستروسیتوم بدخیم یا گلیوبلاستوم مولتی قدم (G.B.M) 3 نقش دارد
  1. امکان تشخیص قطعی را از طریق نمونه بافتی و بررسی پاتولوژی فراهم می­کند.
  2.  باعث کنترل تشنج و جلوگیری از پیشرفت ضعف و ناتوانی­های ناشی از تومور می­شود.
  3. از طریق کاهش حجم تومور، امکان اثربخشی بیشتر درمان­های دیگر از جمله رادیوتراپی (پرتودرمانی) و شیمی درمانی را فراهم می­کند.
⭐⭐⭐ دکتر علیرضا تیموری متخصص جراح مغز و اعصاب و جراح ستون فقرات در تهران با سالها تجربه در جراحی های تومور های خوش خیم و بدخیم مغزی ، عضو هیئت علمی دانشگاه و پذیرش در بیمارستان های دولتی با بیمه | تلفن تماس : 02188573557 | 02188573559

در مجموع می­توان گفت
با پیشرفت­هایی که تا کنون صورت گرفته است برای بیش از 50% تومورهای مغزی، جراحی می­تواند درمان قطعی و دائمی باشد و در سایر موارد جراحی می­تواند باعث تشخیص قطعی و بهبود کیفیت زندگی و طول عمر بیمار شود.
تومور های مغزی نیز مانند دیگر سرطان ها با روش اصلی درمانی بهبود می یابند. این روش های درمانی شامل جراحی، پروتو افشانی و شیمی درمانی می شود. درمانی که توسط پزشکان برای بیماران و مبتلایان انتخاب می شود بسته به نوع بیماری تغییر می کند. در این میان میزان سلامت بیمار و محل بستری شدن وی نیز می تواند بر روی روش های درمانی به کار برده شده تاثیر بگذارد.
تومورهای خوش‌خیم مغزی دارای سلول‌های سرطانی نیستند معمولا قابل برداشتن هستند و به ندرت دوباره رشد می‌کنند. سلول‌های تومورهای خوش‌خیم به ندرت بافت‌های اطراف خود را مورد هجوم قرار می‌دهند و به دیگر قسمت‌های بدن گسترش نمی‌یابند. بنابراین اگر مراحل درمان به درستی انجام شود امکان برگشت این نوع از تومورها کم است و کشنده نیستند.

 
دریافت نوبت و مشاوره جراحی تماس بگیرید